Så här går det till

Hur går juniorseglingen till?

Vi startar med att tillsammans masta och lägga i segeljollarna för att därefter segla ut på fjärden. Till att börja med får alla lära sig att få vind i seglen, styra och lära sig att skota och segla i olika vindar.
Klubben har 2 laserjollar, 3 Optimister och 2 2-kronor. Du får gärna använda en egen jolle!
Efter seglingen hjälps vi åt att ta upp båtarna och masta av. Sedan blir det en stund teori om segling och sjömanskap till detta dricker vi saft och äter bulle eller kaka.
Kravet för att få segla själva är att kunna simma 200 meter samt ha flytväst. Yngre barn som inte kommit så långt i simträningen får ändå vara med, men i målsmans sällskap. Flytväst är obligatoriskt. Det är bra med varma och fukttåliga kläder, då det kan bli lite blött i båtarna. Det är också viktigt att ha med sig ett ombyte kläder.
Vi har alltid en följebåt med som trygghet och som snabbt kan komma på plats om någon båt kantrar eller om någon måste iland snabbt.
Anmäler er till juniorsegling@hasselbysjosallskap.se om ni vill vara med och segla!

Föräldrar sökes
Verksamheten bedrivs ideellt och sponsras av HSS. Vi är tacksamma om fler föräldrar ställer upp under passen. Anmäl gärna detta till Göran, Jesper och Jonas på juniorsegling@hasselbysjosallskap.se

Sidan senast uppdaterad 2017-09-06

@ 2021 Hässelby Sjösällskap