Nattvaktsplikt

Alla medlemmar som använder sällskapets tjänster på varv eller i hamn är skyldig att gå två vaktnätter eller en familjevakt under säsongen.
Detta omfattar innehavare av:

  • Varvsplats
  • Hamnplats
  • Jolleplats
  • Kajak-/Kanotplats
  • Trailerplats
  • Vattenscooterplats
  • Sjösättningsplats

Reglerna gäller även om du säljer båten under säsongen.

Vaktlistan är sedan säsongen 2019 digital. Du når den på https://bas.batunionen.se.
Inloggningsuppgfter får du från vår Medlemsansvarige.

Datum när Vaktlistan öppnar för bokning meddelas via separat email, på webbens kalender samt via vårt nyhetsbrev. Om samtliga vaktpass inte kan tillsättas på frivillig väg kan resterande pass komma att tillsättas genom lottning.

OBS. Vi har färre båtplatser än vaktnätter. Därför kommer från och med säsongen 2021 alla som fått en båtplats för första gången gå två extra vaktnätter eller en extra familjevakt.

Våra nattvakter har ett stort ansvar
Våra nattvakter har ett stort ansvar då de ser till hamn och varv under sommaren. Som nattvakt går man regelbundna ronder på bryggorna, kontrollerar att grinden är stängd och stängslet helt, samt ser till att allt fungerar och att alla följer de regler som vi gemensamt har bestämt. Nattvakterna sköter även städning av klubbhuset och området under sommaren.

Undantag
Styrelsens ledamöter och suppleanter, samt ett fåtal funktionärer är undantagna från nattvaktsplikt. Nattvaktsansvarig upprätthåller en lista på vilka som omfattas.

Byte av pass

Om du vill byta pass med någon annan medlem så går det bra. Meddela Nattvaktschefen på nattvakt@hasselbysjosallskap.se som hanterar registreringen i BAS-systemet.

Nattvakt mot betalning

Om du inte har möjlighet att gå ditt pass finns möjlighet att betala någon annan. Nattvaktschefen har en lista på personer som är intresserade. Maila nattvakt@hasselbysjosallskap.se vid behov. Du kan också anmäla ditt intresse om du själv är intresserad av att gå nattvakt mot betalning, du måste ha fyllt 18 år och du får inte gå ensam. Riktpris är 1600 kr/natt. Alla överenskommelser och transaktioner sker mellan berörda personer utan HSS medverkan.

Sidan senast uppdaterad 2021-03-18

@ 2021 Hässelby Sjösällskap

X
X