Så här går det till

 

Våra tisdagsseglingar

Tisdagsseglingarna är en vänskaplig seglingstävling för både nybörjare och erfarna seglare, där resultatet för både enskilda seglare och klubbarna räknas samman för att kora årets vinnare. Priset är äran att ha vunnit.
Tävlingen seglas på en bana med jaktstart ute på Lambaröfjärden. Även i år kommer vi att variera mellan att vi ibland seglar triangelbana ibland kryss/läns-bana. Längden på banan anpassar vi genom att lägga till hela varv eller ben så att den seglade tiden hamnar så nära idealtiden 70 minuter för nya SRS 1,000 som möjligt och att alla skall komma i mål samtidigt enligt SRS-systemet.

På grund av privata fiskevatten har vi i år fyra alternativa banor att välja bland, en triangelbana som kan seglas åt olika hål samt tre kryss/läns-banor att välja bland. Vilken bana som gäller för kvällen framgår av tävlingsledarens signaler som du ser i reglerna.
Starten sker alltid vid Hässelby holme som tidigare år, sedan går vi upp till A-märket vid Lambaröns södra udde, det är samma A-märke för alla banorna. Därifrån väljs bana och varv så att vi får en så bra kryss som möjligt. Målgång sker mellan A-märket och den extra bojen på södra spetsen på Lambarön, målgång sker alltid från norr.

Efter målgång samlas alla vid mastkranen på Hässelby sjösällskap. Då går vi igenom det som hänt på banan, samlar på oss av alla nya och gamla ursäkter, grillar lite korv och har det allmänt trevligt
Vi som har båtarna i Hässelby Sjösällskap ligger på våra ordinarie platser vid samlingarna och våra gästande medtävlare får plats vid mastbryggan eller låna en ledig plats längs den långa bryggan, det skall fungera utmärkt att låna den över samlingen.

Nybörjare är alldeles extra välkomna!
Antingen med egen båt eller som gast. Kontakta Claes om du vill prova på.

Seglingarna arrangeras av klubbarna:
Hässelby Strands Båtklubb – HSBK
Strandlidens Båtklubb – SBK
Kvarnvikens Båtsällskap – KBS
Grimsta Båtsällskap – GBS
Hässelby Sjösällskap – HSS

Varmt välkomna!
Önskar Claes Ernow
Seglingsledare

Sidan senast uppdaterad 2021-03-13

@ 2021 Hässelby Sjösällskap